You are currently viewing Προεκλογική ομιλία Γεώργιου Φίλιππα στο Αγρίνιο 12/5/2023
Γιώργος Φίλιππας - Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας κίνημα Ελεύθεροι Ξανά 🇬🇷

Προεκλογική ομιλία Γεώργιου Φίλιππα στο Αγρίνιο 12/5/2023

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,
Φίλες και φίλοι συνοδοιπόροι,
Καλησπέρα σας!

Σήμερα, έχουμε την τιμή και τη μεγάλη χαρά να υποδεχόμαστε στην πόλη του Αγρινίου τον αγαπητό και εξαίρετο κύριο Φαίδωνα Βόβολη. Ο Επικεφαλής του Κινήματος Ελεύθεροι Ξανά είναι κοντά σας.

Το ζητήσατε και έγινε πράξη!
Το αίτημα σας αυτό είναι και η απόδειξη της εμπιστοσύνης σας απέναντι μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους εσάς ,που βρίσκεστε απόψε μαζί μας σε αυτή την όμορφη πολιτική συγκέντρωση, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του κινήματος μας “Ελεύθεροι Ξανά” !

Να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Φαίδωνα Βόβολη, ο οποίος μου κέντρισε εξαρχής το ενδιαφέρον και κέρδισε την εμπιστοσύνη μου από τον τεκμηριωμένο με επιχειρηματολογία λόγο του, κάνοντας με να θέλω να συμπορευτώ μαζί του.

Έτσι αποφάσισα να συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής του κινήματος Ελεύθεροι Ξανά.

Είμαι ο Γεώργιος Φίλιππας περήφανος Έλληνας και καθημερινός αγωνιστής για την ελευθερία του τόπου μας.

Είμαι μηχανικός ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Γεννήθηκα στην πόλη του Αγρινίου, στην οποία είμαι και κάτοικος. Αγαπώ τον τόπο μου, αγαπώ την όμορφη Αιτωλοακαρνανία μας και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να δω τον τόπο και τους συμπολίτες μου να υλοποιούν τους στόχους τους, κατακτώντας το αίσθημα ικανοποίησης.

Το κίνημα Ελεύθεροι Ξανά γεννήθηκε μέσα από την κοινωνία. Προσέλκυσε και προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο.
Δεν είναι τυχαίο αυτό.
Τουναντίον , φωτογραφίζει την ανάγκη της κοινωνίας μας για ουσιαστική αλλαγή,
που θα μας επιφέρει πραγματική ελευθερία στους πολίτες, οι οποίοι έχουν βιώσει πολλά δεινά κάνοντας τον πόνο να αποτελεί ψυχοβιολογικό γεγονός, που εσωκλείει πρότερα βιώματα και εμπειρίες.

Ο Λαός δεν αντέχει άλλο ! Πλήθος ψυχοπιεστικών συναισθημάτων έχει κατακλύσει τον εσωτερικό του κόσμο κάνοντας τον να ασφυκτιεί .
Το λέει, το βροντοφωνάζει.
Οι Ελεύθεροι Ξανά τον ακούν, είναι δίπλα του, αφουγκράζονται τη δύναμη της εσωτερικής του φωνής ως ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για όλο αυτό το βάρος, που δεν αντέχει να σηκώνει άλλο.

Ο λαός δεν αντέχει πλέον να πληρώνει τα λάθη άλλων, τα λάθη αυτών που μας κυβερνάνε και μας έχουν οδηγήσει στην απογοήτευση και την απελπισία.

Κάθε φορά βλέπουμε τη διαφθορά και την άνιση μεταχείριση των πολιτών , τις συμφεροντολογικές πολιτικές και την άκρατη υποσχεσιολογία , που σε πορεία μπαίνει στο συρτάρι και “κοιμάται” γιατί δεν μετουσιώνεται ποτέ σε πράξη

Κυρίες και Κύριοι, φίλες και φίλοι, υποτιμούν διαρκώς τη νοημοσύνη μας και προσπαθούν να μας προβάλουν το άδικο για δίκαιο.

Σε αυτές τις εκλογές δίνουμε όλοι μαζί έναν κοινό αγώνα, τον αγώνα της ουσιαστικής μας απελευθέρωσης από την υφιστάμενη εξουσία και τα συστήματα της , τα οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα σε κοινωνική και οικονομική πόλωση. Ο πολίτης περπατάει σε τεντωμένο σχοινί.

Φτάνει πια ! Αδήριτη αναγκαιότητα να αλλάξουμε πλεύση με κριτήρια τις ανάγκες του πολίτη , τις ευκαιρίες , καθώς και τα κίνητρα που πρέπει να δώσουμε στον κόσμο με στόχο την κοινωνική ευημερία και το κοινό όφελος.

Ο ψυχικός εγκλωβισμός στα δεινά της χώρας , με το ένα να διαδέχεται το άλλο , φωτογραφίζει την παραμέληση της ασφάλειας του πολίτη από έναν ανάλγητο κρατικό μηχανισμό , που θέλει να λέγεται σύγχρονος και ευρωπαϊκός αλλά μόνο σύγχρονες προδιαγραφές δεν φέρει.

Τουναντίον , υφίστανται συστήματα αρχέγονου πρωτογονισμού , που κοστίζει ακριβά , που μετριέται με την απώλεια ανθρώπινων ζωών , όπως στην περίπτωση των τρένων στα Τέμπη , τις μεγάλες πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής , τη φωτιά στο Μάτι , και ούτω καθεξής.

Απουσία λογικής και συναισθηματικής απευαισθητοποίησης δεν ασκείται πολιτική εξουσία , στην οποία θα κυριαρχεί ο λαός παρέχοντας ουσιαστική νομιμοποίηση , συναίνεση στις εκάστοτε πολιτικές αποφάσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την άσκηση πολιτικής με στόχο την εξόντωση του λαού , την επικράτηση των ανισοτήτων , την εκμηδένιση της ανθρώπινης ζωής , που θυσιάζεται εξαιτίας της αναλγησίας του κρατικού μηχανισμού και της αδιαφορίας του ,(ειρήσθω εν παρόδω) , απέναντι στα προβλήματα , που ταλανίζουν και δοκιμάζουν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Δεν γίνεται να λειτουργούν τα θύματα , που χάνουν τη ζωή τους ωσάν κίνητρο ενός ψεύτικου εκσυγχρονισμού , που σε λίγα χρόνια οδηγεί το ίδιο έργο σε επανάληψη , σκορπίζοντας διάχυτο πόνο και διαλύοντας οικογένειες

Κάπως έτσι καταφέρνουν να ανοίγουν την αυλαία σε μια γνώριμη παράσταση με τίτλο
“Θεατές στο ίδιο δράμα , στον ίδιο πόνο”.

Και ερωτώ : Ποιους θα πάμε να εμπιστευτούμε ξανά από το ίδιο υπάρχον πολιτικό σύστημα , η αδιαφορία του οποίου θέτει σε ανασφαλή θέση το μέλλον των πολιτών , αρχής γενομένης της επιβίωσης τους ;

Το διοικείν εστί προβλεπείν !
Για να μπορείς να διοικείς μια χώρα , πρέπει να είσαι ικανός να προβλέπεις , να εντοπίζεις το πρόβλημα και να δρας εγκαίρως , δείχνοντας εμπράκτως τον σεβασμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης , που έχεις ως πολιτικός που φέρει εξουσία , απέναντι στο λαό του.

Έναν λαό , ο οποίος με την ψήφο εμπιστοσύνης του , παραχωρεί το μέλλον και τη ζωή του σε μια εξουσία , που του υπόσχεται ασφάλεια.
Οι Ελεύθεροι Ξανά διαφέρουν!
Οι Ελεύθεροι Ξανά τολμούν να πάνε κόντρα σε συστήματα διαφθοράς δίνοντας μάχη

Σε όλες τις περιοδείες μου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας συζήτησα με τους συμπολίτες μου , προβλήματα , φόβους , ανησυχίες. Μοιράστηκα και αντάλλαξα απόψεις σχετικά με μεθόδους επίλυσης των προβλημάτων.

Από τη μια ενθουσιάστηκα με την συγκινητική υποδοχή τους , από την άλλη με λύπησε , αρκούντως έως τα μέγιστα , το βλέμμα τους , που ήταν γεμάτο αγανάκτηση και κούραση.

Διάχυτα συναισθήματα με κατέκλυσαν δίνοντας μου το ερέθισμα και τη δύναμη ψυχής να μετατρέψω αυτή την απογοήτευση σε χείμαρρο δράσης και αποφασιστικότητας

Εάν δεν παλέψουμε τώρα στην πιο κρίσιμη φάση της ζωής μας , όπου διακυβεύονται πολλά ζητήματα , θα τους αφήσουμε να δρουν ανεξέλεγκτα και μη λειτουργικά θέτοντας εν αμφιβόλω την πορεία της ζωής μας και των οικογενειών μας , που είναι και οι πυλώνες ισορροπίας μας.

Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι φέρουμε συλλογική ευθύνη για την αλλαγή των πραγμάτων στη χώρα μας , στον τόπο μας.

Συνεχίζοντας , θα ήθελα να αναφέρω ότι μεγάλωσα σε μια πολύτεκνη οικογένεια και γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες των πολυτέκνων οικογενειών , αλλά και κάθε οικογένειας.

Με τις οικονομικές τους πολιτικές , μας δημιούργησαν πολλαπλά προβλήματα.
Και ερωτώ :
Πώς μπορεί να ανταπεξέλθει σήμερα , στο σύγχρονο κοινωνικό – οικονομικό – εργασιακό γίγνεσθαι μια πολύτεκνη οικογένεια , ένας εργαζόμενος , ένας άνεργος , ένας συνταξιούχος , ένας φοιτητής , μια επιχείρηση , ένας αγρότης ;
Με πολιτικές φτώχειας ;
Με ημίμετρα δήθεν αρωγής και ανακούφισης ;
Με προνοιακά επιδόματα ;
Με επιταγές ακριβείας ;
Με μισθούς που παίρνουν πίσω μέσω υψηλής φορολόγησης
Με όλα αυτά τα voucher για το ρεύμα , τα καύσιμα , το φαγητό , τις διακοπές ;

Τι είμαστε κυρίες και κύριοι ;
Σπουργίτια ; Να μας ταΐζουν με το σταγονόμετρο , ενώ αυτοί προβαίνουν καθημερινώς σε αλόγιστες δαπάνες ;

Συγκρίνεται η Ελλάδα της Ευρώπης , της Παγκοσμιοποίησης , της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με την υπάρχουσα εικόνα του τριτοκοσμικού της προφίλ

Υπάρχουν συμπολίτες μας , που δεν έχουν να φάνε , που υποσιτίζονται , που μένουν χωρίς ρεύμα , χωρίς νερό , που δεν έχουν να αγοράσουν τα προς το ζην , γάλα για τα παιδιά τους , που δεν μπορούν να πάνε σε ένα γιατρό να παρακολουθήσουν την υγεία τους.

Συμπολίτες που αιμορραγούν οικονομικά και στρέφονται σε τάσεις αυτοκαταστροφικές.

Μηδενική Κατανόηση , μηδενική Ενσυναίσθηση !

Πόσοι συμπολίτες μας φέτος δεν έκαναν Πάσχα ;
Πόσοι άνεργοι περιμένουν ακόμη και σήμερα το voucher των 1000 ευρώ , που τελείωσαν από τον Δεκέμβριο , ακόμη κι αν συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο , που ήταν και προϋπόθεση για τη λήψη του ;

Μας περιπαίζουν , μας περιγελούν , και μας κινούν σαν μαριονέτες στα πολιτικά τους παιχνίδια , πίσω από τα οποία προβάλλουν κι άλλοι , κι άλλοι , κι άλλοι !

Εμπαιγμοί , θέατρα υπεράσπισης και προαγωγής των συμφερόντων του λαού , καθώς και προσπάθειες συνεχούς αποπροσανατολισμού με αλλαγή θεματολογίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Όπως τους συμφέρει , όποτε τους συμφέρει , αλλάζουν σκηνικό , αλλάζουν πρωταγωνιστές ,και φτιάχνουν το σενάριο , πίσω από το οποίο πάντα guest star το χρήμα και το προσωπικό όφελος .
Το χρήμα που ευνοεί την αγοραπωλησία συνειδήσεων θίγοντας το κοινό όφελος.

Οι Ελεύθεροι Ξανά δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα , ωσάν παθητικοί θεατές !

Θα δώσουν ισχυρό αγώνα με φάρο τη δική σας παρακίνηση και έκκληση για βοήθεια , για αρωγή με στόχο τον απεγκλωβισμό μας από πολιτικά σχήματα , τα οποία στερούνται διαφάνειας και κρύβουν την προάσπιση των μοτίβων της πολιτικής τους κλίκας συμφερόντων.

Οι Ελεύθεροι Ξανά θα φέρουν νέο βηματισμό , νέα κύματα δράσης για την επανοικοδόμηση της δημοκρατικής πολιτείας

Κάθε κόμμα δει τη δική του ιστορία .
Το δικό μας κίνημα , οι Ελεύθεροι Ξανά , είναι νέο κίνημα , που άνθισε μέσα στην πιο δύσκολη κοινωνική , οικονομική και πολιτική συγκυρία.
Οι Ελεύθεροι Ξανά είναι ένα κίνημα , που προέρχεται από εσάς και είναι για εσάς.

Είθισται η κομματική ιδεολογία του καθενός να επηρεάζεται σημαντικά από την κομματική ταυτότητα της οικογένειας του.

Δεν είναι όμως ορθότερο να ερευνά κανείς πρώτα την ιστορία των κομμάτων , την ποιότητα των εκπροσώπων του και να έχει τη δική του πολιτική κρίση μετά από αξιολόγηση και κριτική σκέψη ;

Κάθε κόμμα έχει στο ενεργητικό του κρίσεις και σκάνδαλα , αν ανατρέξουμε σε μια πορεία ιστορικής διαδρομής.

Σκάνδαλα , μίζες , καμία εντύπωση !
Έχει πάθει ανοσία ο ελληνικός λαός με τα φαινόμενα του πολιτικού στίβου.

Η πολιτική έχει , αναντίρρητα , γνωρίσει αρκετά “φαγανά παιδιά”
Πολιτικούς δηλαδή που ζούνε από την πολιτική ως επάγγελμα και όχι για την πολιτική.

Χαίρομαι πραγματικά που σήμερα ο πολίτης είναι ενήμερος για όλα αυτά. Και χαίρομαι ακόμη περισσότερο για εκείνον τον πολίτη , που δεν ψηφίζει πλέον κόμμα , αλλά ψηφίζει εκείνον τον πολιτικό , που θεωρεί ικανότερο , δραστήριο και άξιο της εμπιστοσύνης του στην εκλογική διαδικασία , εναποθέτοντας τις ελπίδες του σε αυτόν.

Ο πολίτης που θα θελήσει να ψηφίσει ένα από τα ήδη υπάρχοντα κόμματα του πολιτικού στίβου , ας κάνει κι έναν ουσιαστικό έλεγχο στο πρότερο βίο του κόμματος , ας θυμηθεί κι ας μην ξεχάσει , όσα δεν ξεχνιούνται και μένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη του.

Ο πρότερος βίος ενός κόμματος , θα χαράξει και τον μελλοντικό. Είναι ο προθάλαμος , που κυοφορεί το ψεύδος !

Μια άγνωστη και παράλληλα γνωστή λεπτομέρεια είναι ότι όσο εύκολα σε ανεβάζει ο λαός , με την ίδια ευκολία σε κατεβάζει

Η επιδοκιμασία μιας πολιτικής κι ενός πολιτικού προσώπου χρήζει κατάθεσης ψυχής και έργων.

Ο λαός δεν ζητά επίλυση προβλημάτων , αλλά απαιτεί από τον εκάστοτε εν ενεργεία πολιτικό , ο οποίος δεν κάνει αμισθί φιλανθρωπικό έργο , τουναντίον πληρώνεται.

Με το πέπλο των εκλογών να αιωρείται και να πλησιάζει , σας καλούμε να προσέλθετε στις κάλπες και να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη σας για να επέλθει η αλλαγή , που όλοι μας αναζητάμε

Καλείστε όπως προσέλθετε στις κάλπες για να βάλετε τελεία στη νόθευση της λαϊκής κυριαρχίας , πετώντας το φίμωτρο που θέλουν να μας τοποθετήσουν στο μυαλό , τα συναισθήματα και το λόγο μας.

Σε αυτές τις εκλογές οφείλουμε να κλείσουμε την πόρτα σε όσους κρίθηκαν αναξιόπιστοι με τα διαβήματα τους , σε όσους προκάλεσαν την οργή του Ελληνικού λαού με τις προκλητικές τους στάσεις και συμπεριφορές.
Στις 21 Μαΐου κλείνουμε την πόρτα σε αυτούς που πήραν τη ζωή των πολιτών και την οδήγησαν με τρεμάμενα χέρια.

Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε “Ελεύθεροι Ξανά” με στόχο να οδηγήσουμε τη χώρα σε έναν δρόμο ασφαλείας , που θα τον φωτίσει η ελευθερία.

Η ελευθερία ως φάρος που θα φωτίσει το χαμόγελο των συμπολιτών μας .

Στις 21 Μαΐου βάζουμε φρένο σε όσους οδήγησαν με αυξημένη ταχύτητα τη χώρα μας στα τάρταρα

Κλείνοντας τη σημερινή μου ομιλία , θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι για την ακρόαση και την προσοχή σας

Πάντα ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι ειλικρινής και ντόμπρος άνθρωπος , με ηθικές κατασκευές , αξιακά συστήματα που έλαβα από τους γονείς μου.

Με αυτές τις αξίες πορεύομαι , σκέφτομαι , αισθάνομαι (συμπεριφέρομαι) και πράττω. Εργάζομαι με συνείδηση και επικροτώ το ρητό που λέει ότι οι απαιτήσεις εγείρουν αξιώσεις.

Δεν απαιτώ τίποτα στη ζωή μου , το διεκδικώ με συνεχή και ακατάπαυστο αγώνα , με ψυχή , με παρρησία !

Επιθυμώ να σταθώ όχι πίσω , όχι μπροστά , αλλά δίπλα στους συμπολίτες μου , σε κάθε συμπολίτη μου , που με έχει ανάγκη.

Επιθυμώ να βοηθήσω την Αιτωλοακαρνανία μας και να πάω μπροστά τα συμφέροντα του τόπου μου μαχόμενος για την προάσπιση τους.
Θα ασχοληθώ με τα φλέγοντα ζητήματα , μιας και δεν με φοβίζει το μέγεθος ενός προβλήματος ώστε να γίνω ουσιαστικός αρωγός των συμπολιτών μου.

Η συμπεριφορά σας και η υποδοχή σας σε όλον αυτόν τον αγώνα μου , τον οποίο δίνω εδώ και μήνες τώρα , με τιμά ιδιαίτερα.

Πάντα έλεγα και θα συνεχίσω να λέω ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα.

Όλοι μαζί παλεύουμε , όλοι μαζί διεκδικούμε ίση πρόσβαση στην υγεία , την εκπαίδευση , την εργασία , την οικονομία , την κοινωνική ασφάλιση , την ψυχική μας ισορροπία και την υγιή κινητικότητα της χώρας μας απομακρύνοντας κίβδηλους περισπασμούς , που στοχεύουν στη γέννηση και την ανατροφοδότηση ανισοτήτων

Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε το κίνημα Ελεύθεροι Ξανά με επικεφαλής του κινήματος τον κύριο Φαίδωνα Βόβολη , άξιο μαχητή του κινήματος μας

Έφθασε η πολύτιμη στιγμή να τον ακούσουμε να παραθέτει τις θέσεις του κινήματος και για το λόγο αυτό τον προσκαλούμε να λάβει το λόγο και να ξεκινήσει την πολιτική του ομιλία.

Αξιότιμε κύριε Βόβολη , ο λόγος σε εσάς !

Γεώργιος Φίλιππας

✅ Διαφέρουμε, θα τα καταφέρουμε… Μαζί!

Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας - Κίνημα “Ελεύθεροι Ξανά”

mob.: 6955422489
www.giorgosfilippas.gr
e-mail: mr @ macroweb.gr

Αφήστε μια απάντηση