Γνωρίστε τον Γιώργο

Γεώργιος Φίλιππας

Είμαι ο Γιώργος Φίλιππας γεννήθηκα 30 Αυγούστου του 1994 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. 

Σε μόλις ηλικία 14 ετών ξεκίνησα να εργάζομαι ως ηχολήπτης σε εκδηλώσεις – πανηγύρια και τα γνωστότερα για την τότε εποχή club του Αγρινίου ως dj επίσης συνεργάστηκα με Κατερίνα Στικουδη, REC, KINGS , εργάστηκα επίσης ως μηχανικός Μ.Ε.Κ., ξυλουργός έως την ενηλικίωση μου.

Υπηρέτησα την Πατρίδα παρουσιαζόμενος στην Θήβα με σειρά κατάταξης 324 2012 Α ΕΣΣΟ. Στο τέλος της εκπαίδευσης μου τιμήθηκα με το παράσημο του Μαχητή. Καθώς στην τελευταία εκπαιδευτική επιχείρηση των Σ.Π.Ε.Ν ως ομαδάρχης πήρα την πρωτοβουλία να αλλάξουμε το σχέδιο αφού το αρχικό μου έμοιαζε ακατόρθωτο στο να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις άλλες ομάδες κι έτσι οδήγησα την ομάδα μας στην νίκη.

2014 – 2019 Σπούδασα Πληροφορική στο Αλεξάνδρεια Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης 

Το 2015 ξεκίνησα την δική μου επιχείρηση φέροντας από τότε μέχρι και σήμερα την ονομασία Macroweb. 

Από το 2015 έως και σήμερα έχω κατασκευάσει εκατοντάδες ιστοσελίδες, διαδικτυακές πύλες, εφαρμογές και άλλα ψηφιακά πληροφοριακά συστήματα. 

Μερικά ενδεικτικά δείγματα ιστοσελίδων: 

giorgosfilippas.gr, macroweb.gr, chipoupolis.com, tiramishoe.gr , tospititouaromatos.shop , magicwood.gr, hotelpoint.gr , liakopoulos.com.gr, theometricsagora.com , theoukr.io …

To 2018 Ολλανδική εταιρεία Flyerias μας εμπιστεύτηκε την εταιρική της ταυτότητα.

Το 2019 συνεργάστηκα με τεχνικούς σε κάμερες ασφαλείας και πληροφοριακά συστήματα στην βαθμίδα των ψηφιακών τραπεζικών και χρηματομεταφορών υπηρεσιών. 

Επίσης το 2019 συνεργάστηκα με εταιρεία γραφιστικών τεχνών ψηφιακού marketing και διαφημίσεων. 

Το 2020 ξεκίνησα συνεργασία με την Meganet 

Το 2021 εργάστηκα ως επικεφαλής του τμήματος πληροφορικής στην εταιρεία Mykonian Revenue Management όπου αναπτύξαμε πλατφόρμα Property Management System – HotelPoint. 

Το 2022 ξεκίνησα συνεργασία με την RA HITECH ENTERPRISES LTD – Διεθνείς Εισαγωγές – Εξαγωγές 

Επίσης την ίδια χρονιά 2022 ξεκίνησα να συνεργάζομαι με την SAP Business Technology Platform (2021 27,84B) .

Το 2023 ξεκίνησα να συνεργάζομαι με τον Διεθνές όμιλο εταιρειών Theometrics.

Σε ηλικία 25 ετών ξεκίνησα το ταξίδι μου στην πολιτική σκηνή, κατεβαίνοντας μόλις 28 χρόνων δυναμικά στις βουλευτικές εκλογές Μαιου και Ιουνίου του 2023. Και τι σημαίνει δυναμικά, με καθημερινό αγώνα, έρευνες, ανάπτυξη προγράμματος, περιοδείες, δημοσιές τοποθετήσεις μέχρι και σήμερα έτσι κι αλλιώς ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον είναι συνεχής και διαρκείας.

Σχετικές δηλώσεις: https://giorgosfilippas.gr/eklogiko-apotelesma-2023/ 

Ενδιαφέροντα / Χόμπι: …

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ

25/06/2016 BSIDES Athens 2016-Security event (Guest)

24/06/2017 BSIDES Athens 2017-Security event (Volunteer)

04-05/11/2017 FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιηγούμαι στο διαδίκτυο αρκετά, ώστε να ενημερώνομαι για νέες γλώσσες και νέα περιβάλλοντα προγραμματισμού από τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ασχολούμαι με την συγγραφή άρθρων και με την ανάπτυξη διαδικτυακών βοηθημάτων. 

ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει η ιδανική «θέση εργασίας» σε ένα μόνο σημείο. Πάντα αναζητώ νέους χώρους, που θα μου παρέχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσω παραγωγικά τις γνώσεις και εμπειρίες που έχω αποκτήσει και να τις διευρύνω περαιτέρω. Σχετικά με τον εκπαιδευτικό τομέα, υπάρχει η πρόκληση της εκμάθησης των νέων τεχνολογιών σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τους όρους της επιστήμης που έχω επιλέξει. Βοηθώντας νέους ανθρώπους αισθάνομαι ότι προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο.