Απόλυτη Θλίψη για τον χαμό 5 ανθρώπων της ανθρωπιστικής αποστολής βοήθειας στη Βεγγάζη Λιβύης

Θέλω να εκφράσω την απόλυτη θλίψη μου για τον αδικοχαμό των δύο νοσηλευτριών, του υπαξιωματικού και των δύο διερμηνέων κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής αποστολής στη Βεγγάζη.

Η απώλεια αυτών των ζωών είναι μια τραγωδία για την Ελλάδα, τις οικογένειές τους και τη διεθνή κοινότητα.

Οι νοσηλεύτριες, ο υπαξιωματικός και οι διερμηνείς που συμμετείχαν σε αυτήν την αποστολή απεύθυνονταν στη Βεγγάζη για να παράσχουν βοήθεια και υποστήριξη σε ανήμπορους ανθρώπους που βρίσκονταν σε κρίση. Οι θυσίες τους και ο αδικοχαμός τους αποτελούν ένα ακόμη επαναλαμβανόμενο χτύπημα στις ανθρωπιστικές αποστολές.

Επιπλέον, εκφράζω τη συμπαράστασή μου προς τους τραυματίες της αποστολής και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και αποκατάσταση. Οι τραυματισμοί που υπέστησαν κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής είναι μια ακόμη απόδειξη των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα άτομα που αφιερώνουν τη ζωή τους στις ανθρωπιστικές αποστολές.

Είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε τις θυσίες αυτών των ανθρώπων και να διασφαλίσουμε ότι η ασφάλεια και η προστασία του προσωπικού που εμπλέκεται σε ανθρωπιστικές αποστολές αποτελεί προτεραιότητα. Πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για τη βελτίωση της διαχείρισης των κρίσεων και την αποτροπή αναγκαίων ατυχημάτων και απωλειών στις ανθρωπιστικές αποστολές.

Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τις οικογένειες των νοσηλευτριών, του υπαξιωματικού και των διερμηνέων που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ας προσευχηθούμε για γρήγορη επιστροφή στην υγεία και ανάρρωση των τραυματιών. Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε έναν πιο ασφαλή και προστατευμένο κόσμο για όλους, όπου οι ανθρωπιστικές αποστολές μπορούν να πραγματοποιούνται χωρίς κινδύνους για το προσωπικό που τις εκτελεί.

Γεώργιος Φίλιππας

✅ Διαφέρουμε, θα τα καταφέρουμε… Μαζί!

Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας - Κίνημα “Ελεύθεροι Ξανά”

mob.: 6955422489
www.giorgosfilippas.gr
e-mail: mr @ macroweb.gr

Αφήστε μια απάντηση